A lejohet leximi i Kuranit pa zë duke e përcjellur veç me sy?

Përgjigjje: Kurani duhet të lexohet. Nëse personi e përcjell veç me sy, nuk e arrin shpërblimin e leximit të Kuranit. Nëse do të fitosh për çdo shkronjë dhjetë shpërblime, atëherë duhet lexuar me zë. Me zë nuk është qëllimi me zë të lartë, porse të ketë lëvizje të buzëve, lëvizje të gjuhës, frymëmarrja të hyjë e të dalë. Përcjellja me sy dhe mendje nuk llogaritet lexim.

? Njeriu i bën dhikër Allahut edhe duke e kujtuar Atë, Madhështinë e Fuqinë e Tij. Edhe për këtë ka shpërblim. Mirëpo, nëse personi nuk e lëvizë gojën gjatë bërjes së dhikrit të mëngjesit, mbrëmjes, pas namazit farz, kur hyn dhe del nga shtëpia etj., kjo nuk llogaritet bërje e dhikrit, nuk arrihet shpërblimi. Duhet gjithsesi të bëhet përmes të folurit (e jo në vete).

  • Shpërndaje
Share on facebook
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on email

NA NDIQNI NË FACEBOOK

ABONOHU NË EMAIL

Pranoni postimet e reja në email duke u abonuar

POSTIMET E FUNDIT

RËNDËSIA E TEUHIDIT

MË TË KLIKUARAT

Arkiva