A lejohet përmendja e shakave dhe veprimeve shakaxhie të të vdekurit?

Përgjigjje: Nëse në ato shaka nuk ka përgojim, in shaa Allah lejohet të përmenden. Edhe te shakatë mund të ketë përgojim. Nganjëherë njerëzit i përmendin shakatë e të tjerëve në formë përgojimi. Kjo nuk lejohet.

? Edhe për veprimet, nëse përmenden në formë të përgojimit nuk lejohen.

✏️ Bërja përgojim ndaj të vdekurit është shumë më e keqe sesa bërja përgojim ndaj të gjallit, ngase të vdekurit nuk mund t’ia kërkosh hallallin, e ndaj të gjallit herë do kur ekziston mundësia e kërkimit të hallallit. Andaj duhet pasur kujdes.

  • Shpërndaje
Share on facebook
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on email

NA NDIQNI NË FACEBOOK

ABONOHU NË EMAIL

Pranoni postimet e reja në email duke u abonuar

POSTIMET E FUNDIT

RËNDËSIA E TEUHIDIT

MË TË KLIKUARAT

Arkiva