A lejohet të caktojmë termin për të luajtur futboll në kohën kur falet namazi dhe ligjërohet dersi?

⌛️Përgjigjja: Termini për të luajtur futboll (vëllezërit) caktohet për kohën kur nuk është koha e namazit me xhemat apo koha e dersit.

⏰Nuk do të thotë patjetër që me atë aktivitet duhet të merret në kohën e namazit me xhemat. Namazi me xhemat është obligativ.

⏰Mirëpo, për njerëzit në vendin tonë (në Kosovë) edhe derset janë obligative, ngase njeriu duhet ta mësojë fenë e nuk ka arsye tek Allahu të thotë “nuk kam ditur”. Kështu sepse sot ligjërohet dersi në qytetin tënd apo afër shtëpisë tënde, andaj nuk ke arsye të thuash se nuk kam ditur.

⏰Nuk di sa është i justifikuar përderisa ka mundësi të mësojë nga derset dhe t’i ndjekë ato. Është fjala për derset që janë rreth bazave të fesë, për akide e teuhid.

  • Shpërndaje
Share on facebook
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on email

NA NDIQNI NË FACEBOOK

ABONOHU NË EMAIL

Pranoni postimet e reja në email duke u abonuar

POSTIMET E FUNDIT

RËNDËSIA E TEUHIDIT

MË TË KLIKUARAT

Arkiva