A lejohet të fali dy rekate vullnetare në mënyrë që të lutem pas tyre për një nevojë?

Përgjigjje: Nuk ka të keqe, kjo lejohet. Namaz vullnetar mund të falësh kur të duash përveç kohëve të ndaluara që janë: kur është duke lindur dielli, kur dielli është në zenit, kur dielli është duke perënduar, pasi të falet farzi i sabahut derisa të lindë dielli dhe pas ikindisë derisa të perëndojë dielli. Në kohë të tjera mund të shtosh sa të duash nafile. Po ashtu, nëse i fal me qëllim që të lutesh pas tyre kjo lejohet.

  • Shpërndaje
Share on facebook
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on email

NA NDIQNI NË FACEBOOK

ABONOHU NË EMAIL

Pranoni postimet e reja në email duke u abonuar

POSTIMET E FUNDIT

RËNDËSIA E TEUHIDIT

MË TË KLIKUARAT

Arkiva