A lejohet të lexoj letërsi botërore?

Përgjigjje: Ai që lexon nga letërsia botërore, patjetër se do të ndikohet në fenë e tij, sepse aty do gjejë shumë ideologji e botëkuptime të gabuara dhe filozofi të ndryshme nga shkrimtarët.

⚪️ Parësore për myslimanin është ta ruajë fenë e tij. Feja është kapitali yt, siç thonë dijetarët. Nuk duhet që atë ta fusësh në një tregti nga e cila nuk e di se a do të fitosh. Duhet ta ruash kapitalin tënd dhe të bësh tregti me të veç në gjëra të besueshme nga të cilat fiton. Kur rrezikohet ai, nuk lejohet futja në këtë tregti, njashtu sikurse veprohet në dynja, ku ne e ruajmë pasurinë tonë dhe nuk e fusim në ndonjë gjë të dyshimtë. Atëherë si është çështja kur bëhet fjalë për fenë tonë?! Kur të humbet feja, të humbet ahireti. E gjërat e tjera (jeta, familja, pasuria) janë çështje të dunjasë.

⚪️ Andaj, pra duhet pasur kujdes se çfarë lexon njeriu.

  • Shpërndaje
Share on facebook
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on email

NA NDIQNI NË FACEBOOK

ABONOHU NË EMAIL

Pranoni postimet e reja në email duke u abonuar

POSTIMET E FUNDIT

RËNDËSIA E TEUHIDIT

MË TË KLIKUARAT

Arkiva