Çfarë nënkupton të ndjesh keqardhje pas mëkatit?

Vetë fakti se ti ndihesh keq (ndjen keqardhje) se e ke bërë një mëkat, ky është pendim që ta fshin atë mëkat (edhe nëse nuk thua “o Allah më fal, ma prano pendimin, ma mundëso të mos bie më në të!” etj.), si dhe vendosmëria jote që të mos kthehesh më në mëkate, kjo është më mirë, më e përsosur.
Nëse njeriu pendohet sinqerisht, nuk ka mundësi që ta pëlqejë mëkatin të cilin e ka vepruar.
Nëse thotë “më fal Allah për atë mëkat”, por e ka në mendje “sikur ta kisha bërë përsëri”, ky nuk është pendim i sinqertë. Kjo gjë ndodh kur fjala “më fal Allah” thuhet formalisht veç me gojë. Ai duhet ta përmirësojë nijetin.

  • Shpërndaje
Share on facebook
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on email

NA NDIQNI NË FACEBOOK

ABONOHU NË EMAIL

Pranoni postimet e reja në email duke u abonuar

POSTIMET E FUNDIT

RËNDËSIA E TEUHIDIT

MË TË KLIKUARAT

Arkiva