Disa njerëz shkojnë në vende ku ka haram për të bërë davet. A lejohet?

Këta njerëz i ka mashtruar shejtani. Ata mendojnë se po veprojnë punë të mirë, por realisht ajo gjë është gabim. Për të qenë e pranuar një vepër tek Allahu, duhet të plotësojë dy kushte:
1. Të jetë e sinqertë për Allahun dhe
2. Të jetë sipas sunnetit profetik. Andaj nuk mjafton vetëm të thuash: “Unë po veproj sinqerisht për Allahun”, por duhet shikuar edhe në kushtin e dytë.
Pejgamberi salAllahu alejhi ue selem ka ndaluar të ulemi në ato vende ku pihet alkooli, ku ka përzierje të gjinive, ku ka muzikë etj. Edhe pse nijeti i tyre është i mirë, kjo nuk ua bën atë vepër të lejuar.

  • Shpërndaje
Share on facebook
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on email

NA NDIQNI NË FACEBOOK

ABONOHU NË EMAIL

Pranoni postimet e reja në email duke u abonuar

POSTIMET E FUNDIT

RËNDËSIA E TEUHIDIT

MË TË KLIKUARAT

Arkiva