Disa të rinj praktikues të fesë mashtrohen nga festa e vitit të ri dhe thonë “nuk po ha as s’po pi, por po qëndroj me familjen aty në dhomë”, a kanë mëkat?

https40.media.tumblr.com9d9e01a4bcfbbfd5e84cea0d1be6a2fftumblr_n7qvolrSIK1qad7r7o1_1280

 

Disa të rinj praktikues të fesë mashtrohen nga festa e vitit të ri dhe thonë “nuk po ha as s’po pi, por po qëndroj me familjen aty në dhomë”, a kanë mëkat?

Nëse ata e festojnë atëherë ti nuk lejohet të qëndrosh aty me ta, edhe nëse nuk ha e nuk pi, ngase edhe qëndrimi është një lloj festimi. Nuk lejohet të qëndrosh aty ku festohet, kjo ndalohet, edhe nëse nuk ha apo nuk pi.

Duhet që qëndrosh në një tjetër dhomë apo të shkosh tek dikush tjetër që nuk feston. Allahu na ka ndaluar të dëshmojmë apo të jemi prezent aty ku i bëhet mëkat Atij. Kur i përshkruan besimtarët e mirë thotë: “(Kështu janë) edhe ata që nuk dëshmojnë në mënyrë të gënjeshtërt…” Furkan 72.

 

Hoxhë Lulzim Perçuku. Derset live.

 

  • Shpërndaje
Share on facebook
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on email

NA NDIQNI NË FACEBOOK

ABONOHU NË EMAIL

Pranoni postimet e reja në email duke u abonuar

POSTIMET E FUNDIT

RËNDËSIA E TEUHIDIT

MË TË KLIKUARAT

Arkiva