Nëse personi shton fjalën “ndoshta” a lirohet prej veprimit të veprës që e thotë se do ta bëjë?

Përgjigjje: Më mirë është të thotë “in shaa Allah”. Porse nuk duhet thënë “in shaa Allah” me qëllim për të mos e bërë veprimin e thënë ngase kështu është gënjeshtër dhe tradhti. Nëse i thua vëllait besimtar “in shaa Allah” ndërsa në mendje e ke që të mos e kryesh atë vepër, kjo është mëkat. Por, nëse synon t’i ndihmosh, mirëpo nuk e di a di mundesh a jo, atëherë i thua “in shaa Allah” (apo “ndoshta in shaa Allah”), atëherë nuk ke mëkat edhe nëse nuk e ke vepruar pastaj ndihmën ndaj tij.

  • Shpërndaje
Share on facebook
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on email

NA NDIQNI NË FACEBOOK

ABONOHU NË EMAIL

Pranoni postimet e reja në email duke u abonuar

POSTIMET E FUNDIT

RËNDËSIA E TEUHIDIT

MË TË KLIKUARAT

Arkiva