A do të ekzistojë xhehenemi përgjithmonë?

Xheneti dhe xhehenemi do të ekzistojnë përgjithmonë. Fjala e dijetarëve që kanë thënë se xhehenemi pas një kohe do të shuhet, është keqkuptuar. Ata nuk e kanë pasur fjalën për xhehenemin si xhehenem në përgjithësi, por kanë thënë “xhehenemi i mëkatarëve”, i atyre myslimanëve që dënohen në zjarrin e xhehenemit, pastaj Allahu i nxjerr nga aty dhe i fut në xhenet.
Prej akides së ehli sunnetit është të besohet se një pjesë e besimtarëve gjithsesi do të dënohen në zjarrin e xhehenemit për shkak të mëkateve të mëdha që i kanë vepruar dhe nuk janë penduar. Dhe ka pra nga dijetarët që thonë se ky zjarri i xhehenemit, pasi besimtarët dalin nga aty, nuk ka dobi që të ekzistojë më, andaj shuhet.
Mirëpo, dijetarët e tjerë nuk e pranojnë këtë sepse argumentet janë të përgjithshme se zjarri i xhehenemit do të jetë i përhershëm.
Ndaj ne nuk e çojmë ndërmend se a ka dobi të ekzistojë më pas apo jo, por ecim sipas teksteve nga Kurani e suneti. Ajetet kuranore kanë ardhur se xhehenemi do të jetë përherë dhe ne besojmë se do të jetë përherë.

  • Shpërndaje
Share on facebook
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on email

NA NDIQNI NË FACEBOOK

ABONOHU NË EMAIL

Pranoni postimet e reja në email duke u abonuar

POSTIMET E FUNDIT

RËNDËSIA E TEUHIDIT

MË TË KLIKUARAT

Arkiva