A lejohet vënia e fotove të Qabes në mure apo në vende të tjera në shtëpi si kujtim, kjo duke e adhuruar Allahun dhe kujtuar atë vend?

2e63b1d5-0b7a-401b-a837-e3ed1fc32620

A lejohet vënia e fotove të Qabes në mure apo në vende të tjera në shtëpi si kujtim, kjo duke e adhuruar Allahun dhe kujtuar atë vend?

Ky veprim nuk ka bazë në fenë Islame dhe nuk është mirë me këtë qëllim të vendosen fotot e Qabes apo të Medines nëpër mure. Kështu nuk ka vepruar Pejgamberi salAllabu alejhi ue selem dhe as shokët e tij. Ata nuk e kanë vepruar, andaj as ne nuk e veprojmë. Sidomos nëse është me një qëllim të tillë, të adhurohet Allahu duke e kujtuar atë vend, kjo nuk bën, sepse pastaj kjo gjë mund të kalojë në adhurim ngase është e ndërlidhur me adhurim, e gradualisht mund të kalojë në bidat.

  • Shpërndaje
Share on facebook
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on email

NA NDIQNI NË FACEBOOK

ABONOHU NË EMAIL

Pranoni postimet e reja në email duke u abonuar

POSTIMET E FUNDIT

RËNDËSIA E TEUHIDIT

MË TË KLIKUARAT

Arkiva