Tek ne shqiptarët përdoret fjala “Fjala jote në vesh të Zotit”. A është mëkat të përdoret kjo fjalë?

Përgjigja: Kjo shprehje nuk lejohet të përdoret. Sepse, prej rregullave të besimit në emrat dhe cilësitë e Allahut është që për cilësitë për të cilat nuk është përcjellur ndonjë argument prej Kuranit apo Sunetit, as si pohim dhe as si mohim, atëherë edhe ne duhet të heshtim, pra as ta pohojmë dhe as ta mohojmë atë cilësi. Dhe, këtu hyn edhe fjala “vesh” si cilësi. Allahu më së miri!

  • Shpërndaje
Share on facebook
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on email

NA NDIQNI NË FACEBOOK

ABONOHU NË EMAIL

Pranoni postimet e reja në email duke u abonuar

POSTIMET E FUNDIT

RËNDËSIA E TEUHIDIT

MË TË KLIKUARAT

Arkiva