A eshte i sakte ky hadith: “Ramazani fillon me 27 Maj, Pejgamberi alejhis-selam ka thene: Nese dikush behet i pari qe e lajmeron dike tjeter per ardhjen e Ramazanit, Allahu e bene haram per te Xhehnemin?!”

A eshte i sakte ky hadith: “Ramazani fillon me 27 Maj, Pejgamberi alejhis-selam ka thene: Nese dikush behet i pari qe e lajmeron dike tjeter per ardhjen e Ramazanit, Allahu e bene haram per te Xhehnemin?!”

Përgjigjje:

? Jo. Hadithi eshte i shpikur/pa baze. Ndersa data e fillimit te Ramazanit, (27 Maj) inshaAllah po eshte e sakte sepse ne agjerojme me te vendit duke e perkrahur mendimin e dijetareve per te agjeruar kur njerezit agjerojne dhe per te bere bajram kur njerezit bejne bajram.

? Realisht muajt henor hyjne me shikimin e henes se re, dhe dita e pare dihet sakte po ate dite mirepo meqe agjerojme me te vendit (sipas takvimit) atehere thame se po inshaAllah atehere fillon Ramazani me 27 maj.

? Ndersa hadithin qe e keni sjelle nuk eshte i vertete.