A lejohet të jap ryshfet për ta marr lejen e vozitjes?

?Përgjigjja: Nuk lejohet dhënia e ryshfetit. Në Islam ryshfeti është i ndaluar.

?Pejgamberi salAllahu alejhi ue selem ka thënë: “Allahu e ka mallkuar atë që jep ryshfet dhe atë që merr ryshfet.” Ai është prej mëkateve të mëdha. Është mallkim prej Allahut.

?A ka më mëkat më të madh sesa ato mëkate për të cilat Allahu ka mallkuar?! E ky mallkim nënkupton se Allahu e ka përzënë nga mëshira e Tij (vepruesin e tyre). Mirëpo, ti tento disa herë dhe me lejen e Allahut e merr lejen e vozitjes.

?Nëse e njeh vozitjen dhe nuk bën gabime (në prova), nuk të rrëzojnë pse nuk u ke dhënë ryshfet. Kjo është prej përvojës. Disa persona janë përballur me këtë problem, mirëpo me lejen e Allahut e kanë marrë lejen pa dhënë ryshfet.

  • Shpërndaje
Share on facebook
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on email

NA NDIQNI NË FACEBOOK

ABONOHU NË EMAIL

Pranoni postimet e reja në email duke u abonuar

POSTIMET E FUNDIT

RËNDËSIA E TEUHIDIT

MË TË KLIKUARAT

Arkiva