A lejohet të thuash: "Lutu për mua" apo "Mos më harro në dua"?

Pyetje: Cili është opinioni i juaj lidhur me personin i cili kur e përcjell musafirin e tij i thotë: “Mos më harro në duatë tuaja”, apo kur dikush shkon në Meke i thotë: “O vëlla! Lutu edhe për mua”, a është e lejuar kjo?

Përgjigje: Lejohet për muslimanin që ta porosis vëllanë e tij që të lutet për të kur është duke shkuar në umre si dhe në raste tjera, dhe kjo konsiderohet një porosi për punë të mira.

11613, Komisioni në përbërje të:

Abdulaziz ibën Baz, Abdurrezak Afifij, Abdullah ibën Gudejan.

Përktheu: Jeton Bozhlani

  • Shpërndaje
Share on facebook
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on email

NA NDIQNI NË FACEBOOK

ABONOHU NË EMAIL

Pranoni postimet e reja në email duke u abonuar

POSTIMET E FUNDIT

RËNDËSIA E TEUHIDIT

MË TË KLIKUARAT

Arkiva