A lejohet të udhëtoj pa mahrem nga Gjermania në Kosovë në rast të vdekjes së familjarit tim duke qenë se burrit nuk i japin pushim për këtë?

Përgjigjje: Udhëtimi pa mahrem për femrën është haram dhe nuk lejohet. Ajo gjithsesi duhet të udhëtojë me të. Nuk është arsye e lejuar fetare vdekja e të afërmit për ta lejuar/arsyetuar udhëtimin pa mahrem. Ajo çfarë të mbetet ty është të lutesh për të. Udhëtimi yt nuk ia ngrit të vdekurit pozitën tek Allahu. Ajo që e ngrit pozitën e tij tek Allahu është lutja jote për të që Ai ta falë, ta mëshirojë, me shpresën që ajo (lutja) të pranohet.

  • Shpërndaje
Share on facebook
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on email

NA NDIQNI NË FACEBOOK

ABONOHU NË EMAIL

Pranoni postimet e reja në email duke u abonuar

POSTIMET E FUNDIT

RËNDËSIA E TEUHIDIT

MË TË KLIKUARAT

Arkiva