A thuhen tekbiret në Fitër Bajram dhe sa zgjat koha e përcaktuar për këtë?

a9ff1f6c-fb9b-45bf-8e7d-aa29bf10e104

A thuhen tekbiret në Fitër Bajram dhe sa zgjat koha e përcaktuar për këtë?

Hoxhë Usame Morina: Allahu thotë në Kuran: “(të agjëroni ditët e lëshuara më vonë) Që të plotësoni numrin, të madhëroni All-llahun për atë se u udhëzoi dhe që të falenderoni.” (2:185). Koha e tekbireve është kur shihet hëna e muajit Sheual, do të thotë, kur perëndon dielli në ditën e fundit të Ramazanit.

Ibn Abasi (radijallahu anhuma), ka thënë: “Është e ligjësuar që muslimani të bëjë tekbire atëherë kur e sheh hënën e re të muajit Sheual.”

Tekbiret përfundojnë kur imami del për të falur namazin e Bajramit. Këtë e thekson edhe Ibnu Kudame, duke potencuar se ky është mendimi i shumicës së dijetarëve islam.

  • Shpërndaje
Share on facebook
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on email

NA NDIQNI NË FACEBOOK

ABONOHU NË EMAIL

Pranoni postimet e reja në email duke u abonuar

POSTIMET E FUNDIT

RËNDËSIA E TEUHIDIT

MË TË KLIKUARAT

Arkiva