A lejohet të betohem “Pasha Kuranin”?

Përgjigjja: Rreth betimit “Pasha Kuranin” ka mospajtime te dijetarët. Fjala “Kuran” është Cilësi e Allahut. Betimi në cilësitë e Allahut lejohet. Ky është mendimi më i saktë, edhe pse ka mendim të dijetarëve se kjo nuk lejohet.

◽️Nëse betohesh: “Pasha Kuranin” duke pasur për qëllim se është Fjala Allahut të cilën e ka zbritur Ai, atëherë nuk prish punë.

◾️Mirëpo, në vendin tonë kur betohen “Pasha Kuranin” a e kanë për qëllim Fjalën e Allahut apo mus’hafin?

⬛Tek ne nuk bëjnë dallim mes këtyre (Kuranit si Fjalë e Allahut dhe mus’hafit si libër). Dhe si pasojë, ata kur betohen mund ta kenë për qëllim mus’hafin (si libër), ngase e shenjtërojnë atë. E ky betim me këtë qëllim nuk lejohet sepse në mus’haf ka gjëra të krijuara në të, si: ngjyra, letra.

⬜Andaj, duke marr parasysh se mund ta kenë këtë besim kur betohen, më së miri është t’u thuash: “Mos u betoni në Kuran, por betohuni vetëm në Allahun”.

  • Shpërndaje
Share on facebook
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on email

NA NDIQNI NË FACEBOOK

ABONOHU NË EMAIL

Pranoni postimet e reja në email duke u abonuar

POSTIMET E FUNDIT

RËNDËSIA E TEUHIDIT

MË TË KLIKUARAT

Arkiva