A më lejohet të bëj një gosti për shkak se fëmija i mbush 3 muaj?

?Përgjigjja: Jo, kjo nuk lejohet. Kjo është njëjtë sikur t’ia festosh ditëlindjen. Këto janë tradita të jobesimtarëve, nuk janë të myslimanëve.

? Kjo gosti është e ndërlidhur me lindjen e fëmijës (që i mbush tre muaj), gjë që nuk lejohet.

?Myslimani ka vetëm dy festa që i feston: Fitër Bajramin dhe Kurban Bajramin. Çdo festë tjetër nuk lejohet ngase kështu bëhet traditë (në këtë rast ndokush e feston tremujorin e lindjes së fëmijës, dikush gjashtëmujorin etj). Në këtë mënyrë, lindin bidate e risi në fenë e Allahut.

  • Shpërndaje
Share on facebook
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on email

NA NDIQNI NË FACEBOOK

ABONOHU NË EMAIL

Pranoni postimet e reja në email duke u abonuar

POSTIMET E FUNDIT

RËNDËSIA E TEUHIDIT

MË TË KLIKUARAT

Arkiva