Dëgjimi i vargjeve të Kuranit para rënies në gjumë

Shejh: AbdulAziz bin Baz (Allahu e mëshiroftë)

“Fetaua Nurun ala ed-Derb”

Pyetja: Nganjëherë, kur jam në dhomë vetëm, ndiej frikë dhe trembje, andaj detyrohem të lëshoj Kuran në mënyrë që të më merr gjumi. A lejohet kjo?

Përgjigje: Nuk di ndonjë gjë që e ndalon këtë, sepse Kurani është prehje për besimtarin dhe njëkohësisht përmendje e Allahut. Kështu, dëgjimi i tij është adhurim. Andaj, nëse njeriu ka nevojë ta dëgjoj atë, në mënyrë që t’i largohet vetmia e egër dhe t’i qetësohet zemra, s’ka gjë të keqe në këtë, i lavdëruar qoftë Allahu.

Përktheu: Petrit Perçuku

Shpërndaje artikullin