Syfyri dhe vlefshmëria e agjërimit

Pyetje: “Një njeri, gjatë muajit të Ramazanit, e zuri gjumi para se ta hante syfyrin, edhe pse në nijetin e tij ishte një gjë e tillë, mirëpo gjumi nuk i doli deri në hyrjen e sabahut. A është agjërimi i tij i vlefshëm apo jo?”

Përgjigje: “Agjërimi i tij është i vlefshëm, sepse syfyri nuk është kusht për vlefshmërinë e agjërimit, por është mustehab (gjë e pëlqyer dhe e preferuar) për shkak të fjalës së Profetit (sal-lAll-llahu alejhi ue sel-lem): “Hani syfyr, se vërtet në të ka bereqet”. (Buhariu dhe Muslimi).

(Shejh Ibn Baz në Mexhmu’u fetaua ue mekalat muteneu-uiah).

Fetua për agjëruesin
Përktheu: Petrit Perçuku

  • Shpërndaje
Share on facebook
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on email

NA NDIQNI NË FACEBOOK

ABONOHU NË EMAIL

Pranoni postimet e reja në email duke u abonuar

POSTIMET E FUNDIT

RËNDËSIA E TEUHIDIT

MË TË KLIKUARAT

Arkiva