Tregtia me monedha

  • Post category:Shitblerje
Tregtia me monedha

“Fetava Shejh Abdulaziz Ibën Baz” – 19/60

Pyetje:

A i lejohet muslimanit të blejë dollar apo ndonjë monedhë tjetër me një çmim të ulët, dhe t’i shes ato pasi t’u rritet vlera?

Përgjigje:

Nuk ka ndalesë për këtë, pra nëse blenë dollar apo monedha tjera dhe i ruan derisa të rritet vlera e tyre dhe më pas i shet, ska gjë të keqe. Por duhet t’i blejë dorë më dorë, p.sh. blenë dollarin me rijal saudian dorë më dorë. Pra monedha duhet të shkëmbehet dorë më dorë sikurse shkëmbehet ari dhe argjendi.

Përktheu: J.B.