Vendimi për përdorimin e vajrave (pomadave, yndyrave, etj.) njomësues për lëkurë

Pyetje: “A e dëmton agjërimin përdorimi i vajit njomësues për lëkurë, nëse është nga lloji që nuk depërton, për shkak të arritjes së ujit në lëkurë?

Përgjigje: “S’ka dert që trupi të lyhet me vaj gjatë agjërimit, nëse ka nevojë për një gjë të tillë, sepse vaji lag dhe njomë pjesën e jashtme të lëkurës dhe nuk depërton brenda trupit. Mirëpo, edhe nëse depërton në poret e lëkurës, nuk numërohet prishës i agjërimit”.

(Shejh Ibn Xhibrin- Fetaua es-sijam)

Fetua për agjëruesin
Përktheu: Petrit Perçuku

  • Shpërndaje
Share on facebook
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on email

NA NDIQNI NË FACEBOOK

ABONOHU NË EMAIL

Pranoni postimet e reja në email duke u abonuar

POSTIMET E FUNDIT

RËNDËSIA E TEUHIDIT

MË TË KLIKUARAT

Arkiva