A lejohen lojërat e fatit (kumari)?

?Përgjigja: Ky veprim është prej mëkateve të mëdha. Allahu, lojërat e fatit, i përmend në një ajet së bashku me hedhjen e fallit dhe me adhurimin e idhujve. Kjo tregon se sa mëkat i madh është luajtja kumar.
Djalli është ai që nxit armiqësi mes njerëzve përmes konsumimit të alkoolit dhe kumarit. Kur njeriu pi alkool nuk di çfarë vepron. Atij i humb mendja dhe mund ta vrasë edhe vëllanë e tij, të afërmin e tij etj. Pi alkool dhe duke vozitur i shkel të tjerët.

?Njashtu përmes kumarit shkaktohet armiqësi e sherr mes njerëzve. Ai që ka luajtur kumar çfarë ka fituar? Shih në përfundimin e tij. E gjitha është një dështim.

?Në të kaluarën, ka ndodhur madje që kumarxhiu ta shesë edhe gruan e tij dhe rrobat e trupit të tij. A ka dështim më të madh sesa njeriu të vijë në këtë gjendje, duke humbur dhe shtëpinë e tij dhe duke i lënë fëmijët në rrugë. E madje ta humbë edhe nderin e tij. E gjithë kjo për çfarë fitimi? Për asgjë.

?Këto lojëra nuk duhet të quhen si lojëra të fatit.
Përkundrazi, njeriu gjithmonë është i dështuar kur merret me to. Nëse një herë fiton pak, njëqind apo njëmijë herë të tjera do humbasë.

?Dijetarët e përmendin një rregull se i lumtur është ai që merr mësim nga të tjerët. Shih përfundimin e kumarxhinjve dhe merr mësim të mirë (që t’i braktisësh këto lojëra).

  • Shpërndaje
Share on facebook
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on email

NA NDIQNI NË FACEBOOK

ABONOHU NË EMAIL

Pranoni postimet e reja në email duke u abonuar

POSTIMET E FUNDIT

RËNDËSIA E TEUHIDIT

MË TË KLIKUARAT

Arkiva