Shprehja “As Zoti s’i bie në fije filanit”

 

  • Shprehja “As Zoti s’i bie në fije filanit”

-Është prej mëkateve të mëdha, dhe më keq se kaq është shprehje e kufrit (mosbesimit), ngase në këtë ka akuzë ndaj Allahut për mungesë të dijes, pra se Ai nuk e di gjendjen e filanit, nuk di se si të veprojë me të, se nuk i bie në fije gjendjes së tij etj.

-Është shumë e rrezikshme, edhe nëse përdoret për shaka.

-Nuk lejohet përdorimi i shprehjeve të tilla, as dhe për shaka.

-Duhet penduar nëse dikush e ka përdor në të kaluarën.

 

Hoxhë Lulzim Perçuku – Derset live.

Shpërndaje artikullin